Biodynamisk Kranio Sakral Terapi

Biodynamisk Kranio Sakral terapi er en let og nænsom kontakt til kroppen. Der er ingen manipulationer eller korrigeringer. Behandleren har en optrænet, sansende og lyttende energi kontakt. Ved hjælp af kroppens egen intelligens sker der forskellige energimæssige igangsætninger. Det som din krop er klar til og der hvor behovet er størst. Dermed vil nogle opleve, at det er andre problematikker end hvad de kom med, som bliver reguleret først.

Vores krop arbejder døgnet rundt for at genoprette, rense, beskytte, transportere og regenerere. Under BKST behandlingen får de forskellige systemer i kroppen et skub til at starte processer og ændringer. Nogle oplever forbedringerne ske allerede under behandlingen, og for andre skal kroppen bruge op til 3 dage for at genfinde sin oprindelige balance.

Der tages udgangspunkt i kraniet, rygsøjlen, korsbenet og halebenet. Midtlinien, som betegner det Kranio sakrale system skal helst balancere, for at alt andet kan finde sin balance i kroppen. I og omkring disse knogler er centralnervesystemet, der består af hjernen, rygmarven og rygmarvsnerverne. Hjernevæsken, membraner, bindevæv og muskler stabiliseres under behandlingen. Nervesystem og hormonsystem bliver balanceret, væske- og blodcirkulation øges. Det er nødvendigt for at hjernens funktion og det kranio sakrale system kan fungerer optimalt.

BKST er en holistisk behandlingsform, hvor man ikke kun arbejder med problemets rod men hvor hele kroppen inkluderes, samtidig med at din historie, din kropsholdning og mobilitet inddrages.

En ubalance i ´et område af kroppen, vil få betydning andre steder i kroppen. Vi kompenserer for vores problemer, og det kan forplante sig som nye ubalancer. Kroppen får nedsat blod- og væske tilførsel og nerve og hormonsystemet påvirkes. Det kan få betydning for kroppens måde at samarbejde på, på flow- og energi systemet.

De fleste kender det – følelser kan gå lige i hjertet, sætte sig i halsen, hovedet, maven osv. Når en tanke eller følelse forplanter sig fysisk, kan områder i kroppen påvirkes. Hvis vi lever i længere tid med svage energi centre, kan ubalancer ændre sig til sygdom fordi der ikke kommer de samme signaler via hormoner, nerver, ilt og næring til og fra cellerne.

I kontakten/mødet med din krop, kan ubalancer i kroppen mærkes som frekvenser/rytme/ sansninger og det er dem BKST behandleren arbejder med for at skabe balance i dit system, både på det fysiske og psykiske plan.

Som reaktion på behandlingen, kan du efterfølgende opleve en udrensning i kroppen, forbigående træthed eller lignende. Det er derfor vigtigt at drikke vand efter behandlingen, så man kan hjælpe affaldsstofferne ud af kroppen. Eftervirkninger er blot et tegn på, at kroppen regenererer. Det anbefales, at man forbliver i den afspændte tilstand i minimum nogle timer efter behandlingen, udsæt evt. træning, stress og lignende. Gå en tur eller tag en lur.

Hvor ofte bør jeg få behandling? Hvis dine symptomer kræver mere end en behandling. Jeg anbefaler at komme med en uges mellemrum eller at du kommer, inden eventuelle smerter eller lign. igen tager til. Formålet er at nå til bunds i de ubalancer, der måtte være. Hvis der går længere tid, kan nogle opleve at smerterne vil komme igen på et tidspunkt. Behandlingen kan også bruges løbende, hvor man f.eks. kommer en gang om måneden, for at holde ro på nervesystemet. Er du i tvivl, så lyt til din egen fornemmelse, vi har alle forskellige kroppe med forskellige behov.

Hvor stammer Kranio Sakral Terapi fra?

Kranio Sakral Terapi blev grundlagt i USA 1920erne og blev første gang beskrevet af den amerikanske læge og osteopat William Sutherland. Det blev hurtigt en del af lægeuddannelsen i de osteopatiske skoler. Osteopater har en almindelig lægeuddannelse. De har en overbygning, hvor de lærer en blød form for manipulation af knogler i ryggen, nakken, hovedet og bækkenet.

Kranio Sakral Terapi retter sig mod centralnervesystemet som består af hjernen og rygmarven og afgrænses af kraniet og korsbenet (sacrum) – heraf navnet Cranio-Sacral Therapy.

Stanley Rosenberg var den første fra Danmark, som lærte teknikkerne i USA og begyndte at behandle klienter tilbage i 1986. Siden har det bredt sig og der er en stigende interesse, blandt folk som ønsker behandling og terapeuter der ønsker at lære teknikkerne.

Kraniet består af 22 kranieknogler. De fleste knogler er forbundet indbyrdes med suturer. Det er b.l.a. disse surturer man arbejder ud fra i terapien.