Biodynamisk Kranio sakral terapi

Kranio sakral terapi kan hjælpe

 • Børn og babyer
 • Piskesmæld
 • Hjernerystelse
 • Hovedtraumer
 • Hovedpine
 • Migræne
 • Smerter
 • Nakke, ryg og bækken
 • Stress
 • Uro
 • Følelsesmæssige tilstande
 • Traumer
 • Vaccineskader
 • Træthed – manglende energi
 • Allergi
 • Forstoppelse
 • Hormonelle forstyrrelser
 • Samt mange andre problematikker.

Biodynamisk Kranio Sakral terapi, også kaldet BKST, er en dybdegående behandlingsform, hvor tilgangen er en let og nænsom kontakt, der skaber energimæssige igangsætninger. BKST er en holistisk tilgang, hvor der tages højde for at smerter som mærkes et sted i kroppen, kan have sin årsag et helt andet sted end forventet. Behandlingen tager udgangspunkt i dine ønsker og udfordringer, og med fokus på kropsholdning og mobilitet. Ubalancer i kroppen mærkes af behandleren, som har optrænede evner i at kunne mærke og balancere nervesystemets sitren/frekvenser, låsninger, energetiske bevægelser og stagnerede områder. De fysiske og psykiske tilstande der belaster kroppen, vil ændres når der skabes ro i nervesystemet, løsnes spændinger, blokeringer, genskabes flow og mere bevægelighed.

Kranio sakral terapi også kaldet KST er også en let og nænsom kontakt til kroppen, hvor behandleren følger kroppens flow og bevægelser. Der laves små lette korrigeringer mellem kranie knogler og led, hvor nogle behandlings metoder er de samme, som man bruger i den biodynamiske tilgang. Jeg bruger primært biodynamisk kranio sakral terapi, da jeg oplever denne tilgang som væsentlig mere effektiv og dybdegående. Ved meget fastlåste tilstande bruger jeg Kranio sakral terapi.

Hvis vi lever i længere tid med svage områder/energi centre, kan ubalancer ændres til mere kroniske tilstande/sygdomme. Disse tilstande kan give nedsat blod og væske tilførsel, hvor der ikke kommer de samme signaler via hormoner, nerver, ilt og næring til og fra cellerne. Dette er særligt vigtigt at få balanceret også i vores organsystem, som er regulerende for hele kroppens funktion.

Organerne har stor betydning for vores helbred og velbefindende. Jeg tager altid højde for organerne under behandlingerne, de er ofte oversete og dette kan være en af årsagerne til, at mange ikke har fundet den hjælp, som de har brug for. Organerne kan være belastet af den mad og kemi vi indtager, men også fordi alle vores uforløste følelser sidder i vores organ system og skaber blokeringer, indtil disse bliver forløst.

Mennesker med piskesmæld og hjernerystelser, som ofte ikke tåler meget fysisk berøring og behandling, kan trygt modtage denne dybe og effektive behandlingsform. Behandlingen er meget afslappende for dig der ønsker ro, hvor det kan opleves meditativt at genskabe balance mellem krop og sind. 

Som reaktion på behandlingen, kan du efterfølgende opleve en udrensning i kroppen, forbigående træthed eller lignende. Det er derfor vigtigt, at drikke meget vand efter behandlingen, her hjælpes affaldsstofferne ud af kroppen. Eftervirkninger er blot et tegn på, at kroppen regenererer. Det anbefales, at man bliver i den afspændte tilstand, helst resten af dagen, ellers i nogle timer efter behandlingen. Udsæt evt. træning, stress og lignende. Gå gerne en tur eller tag en lur.

Hvor ofte bør jeg få behandling? Nogle oplever forbedringerne ske allerede under behandlingen, og for andre skal kroppen bruge op til 3 dage for at genfinde sin oprindelige balance. Hvis dine symptomer kræver mere end én behandling, anbefaler jeg at komme igen med en uges mellemrum. Eller at du kommer, inden eventuelle smerter eller lign. igen tager til. Formålet her er at nå til bunds i de ubalancer, der måtte være. Behandlingen kan også bruges løbende, hvor man f.eks. kommer en gang om måneden, for at holde ro på nervesystemet. Er du i tvivl, så lyt til din egen fornemmelse, vi har alle forskellige kroppe med forskellige behov.

Jeg vil glæde mig til at hjælpe dig, der ønsker forbedring og forandring, som kan give øget livskvalitet.

Hvor stammer Kranio Sakral Terapi fra?

Kranio Sakral Terapi blev grundlagt i USA 1920´erne og blev første gang beskrevet af den amerikanske læge og osteopat William Sutherland. Det blev hurtigt en del af lægeuddannelsen i de osteopatiske skoler. Osteopater har en almindelig lægeuddannelse. De har en overbygning, hvor de lærer en blød form for manipulation af knogler i ryggen, nakken, hovedet og bækkenet.

Kranio Sakral Terapi retter sig mod centralnervesystemet som består af hjernen og rygmarven og afgrænses af kraniet og korsbenet (sacrum) – heraf navnet Cranio-Sacral Therapy.

Stanley Rosenberg var den første fra Danmark, som lærte teknikkerne i USA og begyndte at behandle klienter tilbage i 1986. Siden har det bredt sig og der er en stigende interesse, blandt folk som ønsker behandling og terapeuter der ønsker at lære teknikkerne.